"Войната, която някой умишлено предизвиква между София и Пловдив има политическа нотка и напрежението се създава именно от хората на премиера".

Това обяви отлъчената от ГЕРБ общинска съветничка от Пловдив Дани Каназирева.

Тя съобщи, че решението на правителството на общинското депо в Цалапица да бъдат депонирани още 30 000 тона столични отпадъци вече е обжалвано пред Върховния административен съд.

Мотвите са нарушение в Закона за местното самоуправление и местната адмнистрация.

"Има разминаване в количествата за боклука и броя на общините, където той ще се превозва. Няма мотиви на МС. Дълго спряганата експертиза за свободния капацитет на депото в Цалапица дори не е намерила място в актовете на Министерски съвет" уточни Каназирева.

"Само ГЕРБ Пловдив са съгласни на нашето депо да дойдат още софийски бали. Искам да подчертая, че в партията останаха само послушните и удобните. Интелигентните хора отдавна са разочаровани", категорична бе Каназирева.

Тя не даде конкретен отговор дали ще се кандидатира за кмет на Пловдив на изборите през 2011 година.

"До изборите има една година. Категорично заявявам обаче, че зад гърба ми не стои бизнесменът Георги Гергов. Това са пълни глупости", коментира пред Dnes.bg отлъчената преди време от ГЕРБ общинска съветничка.

Още по темата

Когато скандалите нашумяха и тя си отиде заради неподчинение от партията на премиера, тя основа "Съюз за Пловдив".

"Сдружението има за цел да работи и разрешава приоритетните за града проблеми. По никакъв начин то не е основано с цел моя кметска кандидатура", категорична бе красивата адвокатка.

"Някои хора си повярваха, че ще спечелят предстоящите избори. И си мислят, че догодина като станат кметове, тогава трябва да усвояват средства", обяви в заключение Каназирева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase