Снимка: GettyImages/Guliver Photos
fallback

Във връзка със съобщение на Европол, че престъпни рокерски банди са се насочили към Югоизточна Европа, заявяваме, че към днешна дата те не представляват заплаха за сигурността и обществения ред в България и няма данни да развиват дейност на наша територия.

Това се казва в съобщение на пресцентъра на МВР до медиите.

Изложените от Европол факти се базират на аналитичната дейност на организацията за заплахите и развитието на организираната престъпност и тероризъм в Европа.

Цитираните рокерски банди "Ангелите на ада" и "Бандидос" са известни на българските правоохранителни органи.  

Рокерските банди са структури, които биха могли да окажат негативно влияние върху обществения ред, като най-често проявите им са свързани с масови безредици, побоища след употреба на алкохол и наркотици, грабежи, изнудвания, заплахи, трафик на оръжие.

Органите на МВР са в непрекъснат контакт с партньорските служби и в готовност да противодействат на каквато и да е престъпна дейност или нарушаване на обществения ред, а виновните да понесат отговорност в съответствие с българското законодателство, казват още от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

РОКЕРА

преди 14 години

до 58ДА ТИ ГО НАВРА ... в цензурата на сайта, *** смотан, льохман бездарен, *** ....

72

Дражко

преди 14 години

Страшното е друго............Настоящото!Начинът на живот,обедняването,корупцията и мръсните политически сделки,лъжите,престъпността,чуждопреклонението-в името на пълнене на банкови сметки на мутри и мафиоти!Безнаказаността!А това с рокерските банди си е откровен цинизъм!Като че ли те са очакваната заплаха!Глупости на търкалета!

71

Нема страшно!

преди 14 години

Не бойте се бе! Те са приятелчета на Сергей. Дошли са само до Бузлуджа да бръмнат и изчезват.

fallback