Снимка: Булфото
fallback

Магистратите трябва да получат коледните си премии още днес, реши на заседанието си Висшият съдебен съвет.

Само прокурорите, съдиите, следователите и съдебните служители, които имат наложени дисциплинарни наказания, няма да се облажат от премиите.

Сред тях са и тези, контактували с "кадровика на съдебната система" Красьо Черния.

ВСС беше задължен отново да гласува премиите с постановление на МС от миналата седмица.

Очаква се съветът да раздаде като бонуси 28 млн. лв., които са икономисани от бюджета на съдебната власт за 2009 година.

Oще по темата
Средната заплата на член на ВСС е малко над две хиляди лева.

Така всеки от висшите магистрати ще получи ДМС (допълнително материално стимулиране) в размер на над 5000 лева.

Проблемът с коледните бонуси във ВСС виси от края на миналата година, след като финансист №1 на държавата не преведе парите им.

В предпоследния работен ден на старата 2009 близо 500 съдии и следователи внесоха искане във Върховния административен съд (ВАС) срещу Симеон Дянков.

На 29 декември финансовият министър им преведе парите. Те обаче така и не стигнаха до магистратите, защото системата за бюджетно разплащане СЕБРА вече не работеше.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

Анонимен

преди 14 години

Как няма да ги плюем, когато престъпниците владеят държавата и си правят каквото поискат. Ти как очакваш обикновения човек да реагира спрямо безхаберието или корумпираността на тези, които би трябвало да го защитават и да пазят държавността? Не само ще ги плюем, ами ще ги удавим!!

173

наско

преди 14 години

стига сте плюли съдиите бе, офце !по добре плюйте тези които не ви дават на вас.завистливци мръсни!

172

sofia

преди 14 години

Съдебната система е с най-слабия контрол от страна на гражданите и затова цинично се отнасят с хората. Дори не могат да си помислят, че гражданите имат право трябва да контролират сосбствените си пари. Ако съдиите бяха заработили тези пари сами, с интелекта си,можеха да си раздават каквито си искат бонуси. Но при условие, че това са парите на хората не могат свободно да се разпореждат с тях, без граждански контрол. Още повече, че и качеството им на работа е под всяка критика.

fallback