Снимка: Булфото
fallback

Отоплението в затворите и следствените арести е нормално, като температурата във всички помещения е над 19 градуса, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Единствено в коридорите на затвора в Пазарджик са измерени по-ниски температури, но те също са в рамките на допустимото - около 16 градуса.

Още при първите сигнали за намаляване и спиране на газоподаването в местата за лишаване от свобода от страна на Министерството на правосъдието и на ГД „Изпълнение на наказанията” бяха предприети незабавни мерки за преминаване към алтернативно гориво.

Възникналите затруднения бяха преодолени своевременно с намесата на министъра на правосъдието Миглена Тачева и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Dnes.bg припомня, че директорът на пазарджишкия затвор Веселин Коцев съобщи в сряда, че 700 затворници останаха без отопление в килиите, тъй като инсталацията на изправителното заведение не може да се пренастрои на алтернативно гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

hgfsda

преди 15 години

zatvornicite mutrite deputatite vsi4ki sa na toplo.ostanaluite da go duhat

23

преди 15 години

Абе да преместим парламента направо в затвора - да не вземе да им стане студено на депутатите...

22

bezzakonie

преди 15 години

До 18 вярно бе то в затвора всички са невинни особено ония дет метнал ножа по жена си и я заклал задет му направила забележка за трохите. Бедния човечец - да го пуснат. Най - много да застреля подавачка която му се муси...

fallback