Снимка БГНЕС

Авторът на имейла за бомбена заплаха, който вчера изпразни десетки училища в три града, днес е изпратил ново послание. За това съобщи във Facebook директорът на 119-то СУ Диян Стаматов.

Освен София, Бургас и Варна, днес потърпевши са и учениците от Сливен.

Още по темата
Писмото гласи: "Цялата човешка раса ще бъде унищожена. Ще ви поставим на колене. Във всички училища в София има самоделни взривни устройства и скоро те ще взривят всички вас. Смърт за държавата и цялото общество".

Адресът отново е на предишния подадел - Егор Синянский. Стаматов дори предположи, че това е някакъв бот или софтуер за масов спам, настроен да пуска съобщения в 9 часа всяка сутрин. Под поста му имаше и коментари, че по този начин е възможно да се провали и изборния ден, тъй като гласуването става именно в училищата.

Стаматов постави и въпроса за обновяване на протокола за действие при подобни ситуации, тъй като сегашната инструкция е отпреди 23 години."Необходим е точен протокол с ясни стъпки, които да се следват", допълва той.

Припомняме, че вчера същият автор разпространи мейл до училища в София, Варна и Бургас със заплахи за заложена бомба и учениците бяха пуснати за 24 часа.

Тази сутрин имаше и телефонна бомбена заплаха в 22-ро училище в столицата.

Вижте кадри от столичното 22-ро училище в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase