Снимка БГНЕС

Огромни количества тестове за Ковид-19 отлежават в складовете на училищата в страната. Те се намират там от времето, когато учениците влизаха в клас за присъствено обучение след задължителен тест, и директорите не знаят какво да правят с тях.

Ръководителят на най-голямата директорска организация и шеф на 119-то СУ Диян Стаматов е изпратил запитване до служебните министри на образованието и здравеопазването Сашо Пенов и Асен Меджидиев как да процедират с тях. Близо месец обаче отговор не е получен, заяви той пред Dnes.bg.

В писмото, което е публикувано и в профила му във фейсбук, се поставят въпроси каква е процедурата при наличие на големи количества тестове с изтекъл срок на годност – как се бракуват или унищожават. Необходима ли е специална фирма или ред за унищожаване на тестовете, пита още Стаматов. Има и въпрос какво да се прави с онези тестове, чийто срок още не е изтекъл и може ли те да бъдат дарявани на други институции.

"Според нас, какъвто и да е отговорът, не е редно училища да съхраняват подобни неща и се надяваме да ни посочат къде да бъдат преместени", кометира Стаматов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase