Снимка: Pixabay

Полицията в София е засичала деца в шести клас да обсъждат в чат групи цени, дози и места за продажба на наркотици. Това разказа инспектор Петьо Петков от СДВР. Той уточни, че пласирането на дрога сред учениците вече става в затворени групи в интернет, където се комуникира с кодове.

Децата посягат първо към марихуаната, а след това и към синтетичните наркотици. Инспектор Петьо Петков от сектор “Наркотици“ на СДВР обяснява: “Лошото е, че марихуаната, която се предлага на нашия пазар, е с по-силно активно вещество в повечето случаи. От синтетичните наркотици водещ от няколко години е т.нар. “кристал“.

Пласирането на наркотиците се случва основно в интернет.

“Така наречените “кодирани пространства“, чатовете, са най-различни и се гони една анонимност при кореспонденцията. Има групи на класове, в които има чатове, не толкова за разпространение, колкото за обяснение – каква е цената, къде може да се намери, какъв е начинът и какво трябва да се каже“, посочва още Петков пред БНР.

Полицията в София е засичала и затворена чат група на шестокласници, в която свободно са били обсъждани цените, качествата и грамажа на отделните видове наркотици. В групата освен шестокласниците е бил и младеж на 20 години, обяснява инспектор Петков.

В момента на пазара на наркотици в София цари хаос твърди още той. “Всеки по един или друг начин може да се сдобие с определени вещества, да ги надгради и да ги продаде за това, което се търси“, допълни Петков.

Коментари Напиши коментар

73

Анонимен

преди 1 месец

Василе, раZZия е най-наркоманизираната държава в света. От години. Русия е най-големият потребител на хероин в СВЕТА. И там ли "евро-атлантиците"? Те ли им го инжектират, а? Пак някаква конспирация сигурно за унищожаването на "горката" РусияАман от мал_умни га_ньовци, дето все другите им виновни. Ние корумпираме, ние сме корумпирани, но Запада ни е виновен. Той ходи/не ходи на избори, той прокарва лобистко законодателство, той не разследва определени хора и блокира институциите, така ли?

72

Анонимен

преди 1 месец

"Не виждам проблема с тревата, стига да се пуши след 18 и с мярка." - Само дето почти винаги е на 13 и почти никога нее с мярка ...

71

Васил

преди 1 месец

Вие какво точно очаквахте бе евроатлантици, на запад е така от години сега ги догонваме.Само да не стане като в САЩ не само дрога а и да почнат да се стрелят...