През тази календарна година се случиха много добри неща в образованието.

Още по темата
Първо - подписахме колективен трудов договор с Министерството на образованието в лицето на служебния министър г-н Пенов. Подписахме много колективни трудови договори на общинско равнище, в това число Варна, Бургас, Велико Търново, София. Създадоха се много добри условия за подобряване на материално-техническата база", каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ българското образование разполага с най-модерните информационни технологии.

"Българският учител е високо квалифициран. Всеки родител, който си е изпратил детето в чужбина и след това е поискал да върне детето си от чужбина, ще подкрепи моите думи. Това са толкова много родители. Тази година около 300 деца се върнаха от чужбина. Някои от тях се върнаха, защото там не им харесва образованието там, други се върнаха, защото изтичат договорите на техните родители. Всички тези деца минаха през комисия в Министерството на образованието", допълни Такева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че българските родители трябва да бъдат спокойни, че децата им ще бъдат ограмотени и ще получат необходимите знания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase