Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката ще отпусне 151 милиона лева за ремонт на общежития, съобщават от пресцентъра на МОН. Средствата ще бъдат използвани за обновяването на 25 училищни общежития.

Това е предвидено в публикувания за обществено обсъждане проект за Насоки за кандидатстване за средства от Механизма за възстановяване и устойчивост по процедурата "Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование".

Още по темата
Максималният размер на инвестиция е 6 млн. лева. Ще се финансират ремонт, реконструкция, основно обновяване, доставка, монтаж на оборудване и обзавеждане на общежития, уточняват от МОН.

За финансиране по проекта могат да кандидатстват общински училища с общежития (начални/основни/обединени/средни училища, профилирани и професионални гимназии), държавни професионални гимназии с общежития към МОН и Центрове за подкрепа за личностно развитие.
 

Коментари Напиши коментар

5

Асан

преди 2 месеца

Ремонт 25 общежития по 6 милиона = 150 милиона :)))

4

ноа

преди 2 месеца

А в студентските общежития родителите ремонтират стаите и баните на децата си. Длъжни са да плащат и непрекъснато увеличаващата се такса, срещу която се предлагат мизерни условия. С реновиране на 1-2 общежития си изтриха ръцете. Но за МОН СЪЩЕСТВУВАТ САМО УЧИТЕЛИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ. Що за абсурдни министри и министерства сте ? Каква е тази сбъркана политика която правите за псевдовъзстановяване и комично развитие! Отчетите Ви пак ще са лъжливи, парите окрадени, а условията за живот мизерни.

3

Анонимен

преди 2 месеца

До ?!? - Каккъв регистър за деца с аутизъм и каква е позлата от него?