Снимка: Bulgaria ON AIR

За осма поредна година Базар на професиите ще срещне стотици деца и младежи с мечтаните им професии, представени от водещи компании и професионалисти. Това ще се случи на 25 и 26 ноември в София.

Инициативата е организирана от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Изпълнителният директор Дарина Георгиева заяви в студиото на "България сутрин", че ще покажат професии от традиционните индустрии, които обаче имат огромно развитие, свързано с дигитализацията.

"Това е най-голямото публично изложение от професионалисти, насочено към ученици и млади хора. Ценното е, че това са хора, които работят това, което ще представят - ще кажат всичко от първо лице. Базарът е насочен към много голяма група. Вече имаме и аудитория от студенти, които учат нещо, но искат да се срещнат с фирми и да разберат детайли", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Основната цел на организаторите е да достигнат до голям брой млади хора. При последните издания са посетени от над 5000 души, като очакват сега да прескочат тази бройка.

Групата на нито работещите, нито учещите не се променя кой знае колко много, но продължаваме да влагаме много усилия. Вярваме, че такава среща ще мотивира младите хора, стана ясно още от думите на Георгиева.

"Всичко в областта на технологиите и дигитализацията им е присъщо и гледат с любопитство към него. Това са и световните тенденции. Младите хора се вълнуват много от всички "зелени" професии", каза още гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase