Снимка: БГНЕС

Днес е Международният ден на учителя и по този повод служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов отправи приветствие към преподавателите.

В него, министърът заяви, че вярва, че най-трудните години за българския учител вече са в историята.

"Ролята на добрия учител в живота на всеки един от нас трудно може да се прецени пряко и на момента. Резултатите от Вашата ежедневна работа се проявяват след време, което ги прави трудни за оценяване днес, но едно мога да твърдя със сигурност - няма учител, който да учи своите ученици на нещо лошо или на агресия. Да си учител е призвание и обществото разчита на всички Вас да възпитавате поколения, които да възпроизведат добри хора и граждани. Благодарение на Вас нашата система премина успешно през пандемията и през редица други трудности. Вие оставате пример и опора както за своите ученици, така и за цялото общество, което винаги ще повтаря: "На учителя с любов!".

Зная, че позитивната промяна не става за един ден и няма да се усети бързо, но съм убеден, че всеки от нас дава и ще даде най-доброто от себе си за образованието", казва в приветствието си министър Пенов

В него той отбелязва, че днешният ден е повод за равносметка за това, което е свършено, възможност да се търсят и намерят отговори на глобални въпроси, свързани с учителската професия и тяхната мисия в живота на всеки. Живеем във време, когато сме на прага на още по-динамични промени и по-непредвидимо бъдеще. В него обаче едно е сигурно - учителите ще останат незаменими и най-важни за развитието ни като държава и общество, пишат още от пресцентъра на МОН.

Министър Пенов уточни, че благодарение на учителите младите хора се превръщат в личности, започват самостоятелен живот с необходимите знания и чувство за гражданска отговорност. Пожела да имат силата и търпението и да продължат с лекота отговорната си мисия, да се борят за знанието и за бъдещето на нашите деца.
 

Коментари Напиши коментар

1

Вяра

преди 1 месец

Надежда и Любов.А минават десетилетия ...животът си тече. Няма връщане назад. Който вярвал-вярвал, който живял - живял, който фараон - фараон, който ....!