Снимка: Bulgaria ON AIR

Ученици от Варна излязоха на протест, за да подкрепят любимият си преподавател. Според тях учителката им по "Кулинарни техники и технологии" е била несправедливо уволнена.

Цветелина Илиева е била освободена от работа в последния работен ден на седмицата в рамките на 6-месечния ѝ изпитателен срок. Мотивът - "несправяне с работата". Нейни възпитаници обаче не са съгласни с причините за освобождаването ѝ и настояват тя да се върне в клас.  

"Това е един от малкото учители, който наистина преподава с интерес и си личи, че е тук не само заради заплатата. В днешно време са наистина малко учителите, които те карат да учиш с интерес", каза Стефани, нейн колега.

"За нас не е справедливо, особено по тези изтъкнати причини, да си отиде един човек, който си върши перфектно работата", посочи колегата ѝ Ивана.

Според учениците и родителите истинската причина за освобождаването на Илиева е активната ѝ гражданска позиция, която тя изразява открито в социалните мрежи. Последният ѝ пост е бил свързан с несъгласие на част от мерките в подкрепа на украинските бежанци.

"Не е справедливо това, което направиха, а може и от по-горна инстанция да са взели решението. Нашите съмнения са такива", смята един от родителите.

"Изключително честен човек с невероятни постове във Facebook. А моето лично мнение е, че това е повлияло на освобождаването на госпожата", смята Петя Михайлова.

Директорът на училището не пожела да говори пред Bulgaria ON AIR. Учениците заявиха, че докато учителката не бъде върната в клас, няма да посещават часовете по предмета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase