Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Николай Денков смята, че антиCOVID мерките в училищата трябва да отпаднат в следващите дни. Такава заповед обаче може да бъде издадена и се очаква от Министерството на здравеопазването. Становището трябва да излезе до утре, като експертите ще трябва да преценят и влиянието на бежанската вълна, поясни Денков, който отговаря на депутатски въпроси в Комисията по образование в НС.

От ГЕРБ предложиха парите за тестове да бъдат използвани за пречистватели на въздуха в учебните заведения.

"Тези заповеди се издават от министъра на здравеопазването. Аз съм изразил категоричното си мнение, че в следващите дни трябва да отпаднат мерките в училищата. Днес или най-късно утре ще излезе становището. Но трябва да се имат предвид украинските граждани, които влизат в страната. Експертното мнение оставям на Министерството на здравеопазването", заяви просветният министър.

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 месеца

Дойде кризата в Украйна и КОВИД кризата вече не е интересна на управляващите.

21

Какви мерки отпадат

преди 6 месеца

бе, очилато влeчyгo? Досега имало ли е мерки, които да се спазват в училищата, че да отпаднат? Освен тестовете, разбира се, чието единствено предназначение беше да ви напълнят джобовете? И понеже ковид се изтърка, сега ще печелите от пречистватели! А, и от кризата в Украйна!

20

Анонимен

преди 6 месеца

Путин ни пусна ковида за да ни размаже и после атакува. От 2014 се е готвил за тая война. Не случайно анниваксърската лъжепропаганда дойде от Русия. А пък вие като глупави камилчета се вързахте.