Снимка: БГНЕС
fallback

От 21 февруари, присъственият учебен процес във висшите училища, освен при прилагане на подхода "зелен сертификат", се облекчава.

Студентите могат да се върнат към присъственото обучени, при условие че е въведено обучение по график, при което не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50% от групите, както и смесване на групи.

Университетите трябва да създадат организация за провеждане на лекции при 50% заетост на помещенията, предава БГНЕС.

Задължително остава изискването за носене на защитна маска от студентите и преподавателите, както и редовно проветряване на всеки час и дезинфекция на помещенията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Димитър

преди 2 години

Не мога да разбера защо трябва по средата на учебната година да ни връщат присъствено в университетите, при положение, че повечето специалисти казват, че през лятото пандемията най-вероятно почти ще приключи. Не може ли през есента да си започнем присъствено новата година? Има много болни и починали от коронавирус, не мисля, че сега е удачно да се връщаме. Отделен въпрос е, че много хора са си освободили квартирите и общежитията, пък и автобуси между градовете почти няма.

6

Анонимен

преди 2 години

Закривайте училища и университети.В 21 век не са нужни на никой,освен на феодалните търтеи по места.

5

Анонимен

преди 2 години

След две седмици ще се почувстват резултатите от присъственото обучение. Да му мислят в Бърза помощ и болниците.

fallback