Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почти 70% от учениците в София днес са на училище, съобщиха от МОН.

В клас влязоха общо 96 500 ученици от I до XII клас. Близо 56 000 от тях са от прогимназиалния и гимназиалния етап на образование.

Съгласно заповед на министъра на здравеопазването учениците се допускат в училище със зелен сертификат или с тестване за COVID-19 веднъж седмично.

Поради липсата на съгласие за тестване на поне 50% от учениците 12 училища в столицата не успяха да възстановят присъствения учебен процес в V, VI, VII и XII клас, а други 18 – в , VIII, IX, X и XI клас.

Декларации за съгласие се приемат непрекъснато.

Учениците ще бъдат тествани в първия учебен ден от седмицата, когато дойдат на училище.

За тази седмица всички училища в страната имат достатъчно тестове.


 

Коментари Напиши коментар

22

Юлия

преди 1 месец

Искат се смели, здравомислещи , талантливи , творчески личности, които да управляват образованието. А пък и не само образованието, а и държавата. Такива истински личности, не биха допуснали децата да бъдат заложници на експерименти със здравето им. Това е травма за по-малките ученици и унижение за по-големите. Тестове се правят в медицински лаборатории, в здравни заведения, а не така самодейно, на крак , в училище.

21

Анонимен

преди 1 месец

Браво на тези с малките %. Бунт срещу фашагите.

20

Анонимен

преди 1 месец

Пак дискриминация и сегрегация за едни има за други не. Като няма заникой да няма и без товаса безполезни и се харчат само пари на данъкоплатците.