Снимка: БГНЕС
Тестовете за връщането на големите ученици в класните стаи са осигурени навсякъде, обяви министърът на образованието Николай Денков, цитиран от bTV. 
 
"Не навсякъде ще се върнат учениците в клас, не заради липса на тестове, а заради организацията", обясни той.
 
Образователният министър допълни, че на някои места учебният процес ще може да започне от вторник. В момента на склад има над 80 600 теста. Необходими са обаче редовни доставки, за да се осигури безпроблемно обучение за всички.
 
Тестовете за големите ученици вече са разпределение между училищата. 
 
В столичното 119-о в понеделник очакват 70% от всички ученици.
 
"Прогимназията започва в 7:30 в рамките на 20 минути ще успеят да се тестват като преди това ще се раздадат тестовете на учителите, които имат с тях първи час и те ще бъдат самите, които контролират процеса, така че няма да има допирни точки, особено големи струпвания", обясни Симеон Ангелов, помощник-директор.
 
От министерството уточниха още, че училищата, които са се забавили с организацията, ще могат да се върнат към присъственото обучение във вторник.
 
"За понеделник имаме подадени заявки за около 60% за всички ученици в страната - тези заявки могат да се подават всеки ден, така че аз очаквам този процент да се вдига", коментира Николай Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase