Снимка: БГНЕС

„Връщаме учениците в клас, когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 000 население ”, заяви образователният министър акад. Николай Денков, който гостува в рубриката „Властта говори.Открито”.

Кога ще се върнат учениците от 5 до 12 клас в училище?

Още по темата

„До момента са поръчани близо 3 млн. теста. От тях са пристигнали  851 000. Очевидно проблемът е, че в България няма тестове от този тип, който родителите предпочитат. Имаме тестове за малките ученици до края на следващата седмица, както и средства за тестване до края на коледната ваканция. Големият проблем е кога ще получим тестове за по-големите ученици”, каза Денков. Той благодари на родителите и учители, които са разбрали колко е важно децата да се върнат в училище. Той подчерта, че броят им се увеличава с всеки изминал ден и само в Пловдив вчера са се върнали над 1000 ученици.

Министърът подчерта, че тежестта, която всички понасят, идва от високата заболеваемост в страната.

„До преди 2-3 седмици имахме невиждана заболеваемост в страната, в много региони над 1300 заболели на 100 000 души население. Благодарение на мерките и на това, че децата излязоха от училище, ние имаме бърз спад. Радикалното решение за връщане на децата в клас ще бъде, когато заболеваемостта спадне под 250 на 100 000 заболели. Така е вече в Кърджали, където областта е в жълтата зона. Има и други общини, които са на път да влязат в жълтата зона. Дотогава начинът за връщане на учениците в клас е този”, обясни Денков.

Коментари Напиши коментар

49

S

преди 1 месец

Защо не сте го организирали по-отрано това, г-н Денков? Там сте от половин година и знаете, че ще има вълна, защото е умишлено предизвикана, но това е друга тема. Сега докато си чакате доставките с комисионните щ свърши учебната година. Но ние си ви знаем. Намерили смд си частни учители и ще си образосам децата сами. Българинът знае как да се оправи сам! Западняците да му мислят, там са послушковци!

48

Анонимен

преди 2 месеца

Най-после едно правилно решение, а не да мъчат децата с разни тестове!!! Да учат онлайн засега!

47

Държава Цингаманга

преди 2 месеца

Мизерна държава, мизерни управници и народ живеещ мизерно.