Снимка: БГНЕС

Всички училища в София вече са получили тестовете за учениците от 1 до 4 клас.

В останалите 12 области, в които доставките са извършени, тестовете ще бъдат в класните стаи до края на деня, съобщи председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на столичното 119-о училище Диян Стаматов пред БНР.

Още по темата
"Почти навсякъде, където тестовете са тръгнали, те вече са разпределени по класните стаи. Направени са инструктажи с учителите как ще използват самите тестове, като най-вероятно навсякъде е използван един-единствен тест. Почти навсякъде са събрани сертификатите на доброволците родители. Подкрепата на родителите в този момент е ключово важна. Почти навсякъде разговорите, които съм водил днес сутринта с много голяма група директори в страната, всичките са с нагласата да се получат екипи от много голяма група доброволци в цялата ни страна, за да може да мине тестването“, заяви Стаматов.

По-рано през деня от Министерството на образованието съобщиха, че учениците от 15 области в страната ще продължат да се обучават онлайн, докато пристигнат поръчаните от здравното министерство тестове за тях.

Към момента не е ясно кога тези тестове ще бъдат доставени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase