Снимка: БГНЕС

От днес учениите от три общини в област Враца вече се обучават онлайн. Мярката е въведена в Мездра, Роман и Враца. В Бяла Слатина дистанционно ще учат класовете от пети до единадесети, с изключение на седми и осми.

Заболелите от COVID-19 във Врачанска област растат. Днешните цифри сочат 6710 заразени на 100 000 души население за последните 14 дни. Най-висока е заболеваемостта в общините Роман и Враца, където цифрата е над 900, а в община Мездра – 883, съобщава Нова тв.

Именно тези цифри наложиха децата да преминат на дистанционно обучение. В СУ „Васил Кънчов” във Враца днес в класните стаи трябваше да влязат 540 деца, които сега са пред компютрите си.

Родители и педагози са разделени в мненията си. Голяма част от тях мислят, че дистанционното обучение е нещо добро, но немалко са на мнение, че това е проблем, особено за децата от 1-ви до 4-ти клас.

„Много е трудно за малките ученици, тъй като първокласниците тепърва придобиват навици. Смятам, че с помощта на родителите, които разбират за какво става въпрос и работят в екип с учителите, ще успеем да се справим в начален етап. В рамкике на два дни предходната седмица раздодохме около 40 лаптопа, около 15 от които - на ученици от начален етап”, обясни директорът на учебното заедение Димитър Марков.

Днес и ресторантьори във Враца затвориха врати, защото не могат да осигурят достатъчно ваксинирани служители, които да обслужват клиентите.

Коментари Напиши коментар

1

vlady

преди 1 месец

Най-елитното училище във Враца, преместено преди няколко години от Бойчиновци продължава присъственото обучение.