Снимка: БГНЕС

Учениците от пети до дванайсети клас в София минават на онлайн обучение от утре. Мярката се взема в съответствие със заповедта, издадената на 19 октомври от здравния министър.

Данните на СРЗИ сочат, че заболеваемостта в столицата на 14-дневена паза е 812 на 100 000 души, обяви директорът на инспекцията д-р Данчо Пенчев.

Софийският оперативен щаб предлага на министрите на образованието и на здравеопазването учениците от 1 до 4 клас да учат присъствено до петък, а от понеделник да продължат онлайн. Обосновката – изключително краткият срок от издаването на заповедта на министър Кацаров.

Това ще даде възможност и на родителите на най-малките ученици, които не могат да ги остават сами, да направят организация.

4% от паралелките в начален етап на обучение в столицата са карантинирани. В прогимназиален процентът е 7, а в гимназиалния етап има 8% изолирани паралелки.

„Детските градини и яслите в София продължават работа присъствено. Регистрирания процент на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските болници и центровете за социални услуги алармираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се въвежда от днес в полунощ. Съществен процент от персонала не разполага с необходимите сертификати, за да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от утре:, съобщават от Столичната община.

В следващите дни Столичната община ще организира пунктове за ваксинация на публични места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase