Снимка: БГНЕС

Възстановяват учебните занятия в присъствена форма в Медицинския университет в Плевен. То бе преустановено след големия пожар в края на миналия месец, а студентите учиха онлайн.

Очаква се ремонтът на покрива на учебното заведение да приключи до два месеца. Обявена е дарителска сметка, на която могат да се правят дарения за ВУЗ-а.

Ректорът на Медицинския университет проф. Добромир Димитров обясни, че финансова помощ е дошла от три континтента. Той допълни, че студенти също са имали желание да помогнат в различни дейности.

Още по темата
„Над 130 студенти за първите 24 часа се бяха регистрирали като желаещи да помогнат за възстановяването, но трябва да признаем, че щетите са доста сериозни на покривната част и почистването на покрива и на щетите трябва да стане професионално, ще се използва специален кран, вишка ще има поставена. Няма как да използваме доброволен труд. Тук е мястото да им  благодаря и да изкажа огромната си благодарност, защото показаха, че наистина обичат и милеят за “Алма матер”“, обясни той пред БНР.

Присъственото обучение се възстановява , повишен е и броят на възпитаниците на университета, които  са се ваксинирали.

„При българските студенти повишихме до 35 процента, правят се антигенни тестове, разбира се. Учебният процес продължава в пълен обем присъствено от понеделник“, каза още проф. Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase