Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В първия учебен ден утре 2357 училища в страната ще приемат над  706 000  ученици. За първи път училищния праг ще прекрачат близо 59 000 първокласници.

Още по темата

758 общински и държавни училища ще посрещнат учениците си днес  в основно или частично ремонтирани сгради. В други 170 училища ремонтите ще продължат и след началото на учебната година, като техните директори са създали необходимата организация за провеждане на нормален учебен процес, съобщават от Министерството на образованието и науката.

По данни на Регионалните управления на образованието учениците от  22 училища ще бъдат временно преместени в други сгради заради продължителни ремонтни дейности. Най-много са тези случаи в областите София, Стара Загора, Пловдив. Част от ремонтите ще приключат още през октомври , а други ще продължат и през 2022 година.

До средата на месец май 14 класа от 9 Френска езикова гимназия  в София ще учат в една от сградите на Националната спортна академия на ул. „Гургулят“- заради  продължаващо изграждане на нов корпус с физкултурен салон и основен ремонт на старата сграда.

До края на учебната година в други училища ще се обучават учениците на Технологичното училище „Електронни системи“ в София, възпитаниците на 4 учебни заведения в Стара Загора, както и учениците на  Професионалната гимназия по селско стопанство в Две Могили.

 

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 месеца

САМО МАСКИ И КАСКИ, А КЪДЕ НА СНИМКАТА СА ДЕЦАТА И ЦВЕТЯТА?

7

Тъп 15 годишен

преди 2 месеца

Аз мразя училището, определено съм свършил много повече работа и изкарал повече пари пред компютъра отколкото в училище. Какво ми трябва да знам, че a×b² = на едиси какво след като с нищо няма да ми помогне в живота. Цялата система трябва да се преосмисли, вече интернет има, почти всеки един може да потърси нужната за него информация. Ако аргументът Ви е, че ние затъпяваме и ставаме по - неграмотни, аз ще кажа едно - Защо само в България, а не в други държави?

6

Горките

преди 2 месеца

дечица. Пращат ги в лапите на плоскоземци антиваксъри, които с безумно назубряне на безсмислена информация ще им увредат мозъците за цял живот.