За десета поредна година Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), "Ейч Ел Би България" ООД и "Захаринова Нексиа" ООД ще отличат най-добрите студенти в сферата на счетоводството и одита, които са се справили най-добре на националнотоо състезание „Млад одитор“ 2021. Това ще се случи на 9 юни от 16:00 часа в сградата на ВУЗФ.

На тържествената церемония по награждаване ще бъдат връчени отличия в 5 категории. Тази година в конкурса „Млад одитор“ се включиха над 80 студенти от 10 университета в страната, сред които Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“, Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, Икономическия университет – Варна във Варна и много други. Победителите са определени предварително по обективни публични критерии от експертно жури в лицето на представители на организаторите.

Сред официалните гости на церемонията ще бъдат Менда Стоянова, която беше председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, Цветан Цветков - председател на Сметната палата, проф. д-р Огнян Симеонов -  председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, Велин Филипов - зам.-председател на УС на ИДЕС и др.

Водещ на церемонията ще бъде проф. Виржиния Желязкова, зам.-ректор на Висшето училище по застраховане и финанси. Част от церемонията ще бъдат музикантките от Хипнотик. Церемонията ще се излъчва на живо и във фейсбук страницата на ВУЗФ.

Организатори и партньори на конкурса са ВУЗФ,  Ейч Ел Би България, Захаринова Нексиа, Сметната палата на Република България, Комисия за публичен надзор над регистрираните одитори, Институт на дипломираните експерт – счетоводители в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase