Снимка: БГНЕС

Напрежение в столичното 129-о училище "Антим I". Причината – освобождаване на преподавател дни преди Националното външно оценяване по математика след 7-и клас. Родители на ученици застават в защита на освободения преподавател и настояват той да бъде върнат на работа.

Родителите научили късно в сряда вечерта не от самото ръководство, а от децата си за освобождаването на госпожа Карамитева.

"Беше ни казано, че имали намерение ни съобщят в петък, когато трябваше да ѝ бъде последният работен ден. Безкрайно нелепо е да се случват нещата по този начин. Най-малкото децата ни след десет дена имат Национално външно оценяване. Тази жена ги готви цяла година, върши си работата невероятно добре и ние научаваме в последния момент, че тя ще си тръгне", коментира пред БНТ Михаела Димитрова.

Децата са изключително доволни от учителката. Родители смятат, че емоционалният шок десет дни преди матурата е критичен и може да повлияе на някои от учениците.

Ирина Карамитева заяви, че остава на работа и ще довърши учебната година с децата. Според адвоката ѝ е станало малко недоразумение в прочита на правни текстове, на закона. От двете страни има абсолютна воля за разрешаването на казуса по най-работещия вариант - допълни той.

Двете страни - госпожата по математика и ръководството на училището са постигнали своето съгласие до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase