Школите по изкуства също представляват интерес. Снимка: БГНЕС

С наближаването на лятото и ваканцията на учениците, родителите започват да правят планове на какъв лагер или занималня да запишат децата си. Сред най-търсените варианти са езиковите школи, спортните такива, както и занятия по изкуства, математика, програмиране. Цената на всички е почти една и съща - около 200-250 лв на седмица, съобщава "Монитор".

Има квартални занимални, които са по-евтини и цената е 150 лв за дете, което е и около 30 лева на ден. Предлагат се отстъпки за записване на второ или трето дете, както и на приятелче, но намаляването на цената е малка - едва с около 3-5%.

Грижата за децата е от 8.30 до 18.00 часа. Повечето занимални обещават храна, но някои дават опцията родителите да приготвят в кутии каквото те преценят какво ще хапват децата им.

Най-скъпите занимални са свързани с изучаването на езици, особено тези, които са към различните културни институти. В тях децата са разделени на принципа на владеенето на езика, докато занималните, свързани с повече спортни и арт дейности, са разделени по възраст – 6-7-годишни и нагоре.

За повечето занимални с езици, организирани от културните институти, местата вече са заети. Тези, които са свързани с ментална аритметика или роботика, още набират усилено деца. Занималните обещават да отворят на 1 юни и да работят до средата на септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase