Снимка: БГНЕС

Детските градини и яслите да възобновят работата си от 5 април, нареди здравният министър със своя заповед. След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица.

Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

Още по темата
От четвъртък, 1 април, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

От 1 април до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на месец април.

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 1 месец

Край на графици, ротации и всякакви подобни садистични експерименти! Тези щамове в момента са опасни и за децата, никакво "присъствено" повече до края на уч.година! От септември месец ни разиграват и си играят със здравето и живота на деца, учители и родители. Резултата го видяхме за пореден път!! Това е геноцид!!

33

Графиката

преди 1 месец

За кой ли път може да използвате графика на Красю за по-практични неща, но е и за реализация. Два дни ваканция не можах те да дадете, какво остава за свестен график?

32

геноцид

преди 1 месец

това е геноцид в най-чист вид