Снимка: Pixabay
В началото на годината около 95% от студентите искаха да се върнат обратно в аудиториите. Сега процентите са 50:50. Това обясни председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев, цитиран от в. Монитор. Той допълни още, че студентите са свикнали с онлайн обучението.
 
"Надяваме се трудните моменти от 2020 - а да са преодолени и да ни очакват по-добри дни", пожела си Парушев преди старта на церемонията "Студент на годината", по време на която бяха отличени най-добрите студенти за изминалата година. Вече се водят разговори кога университетите ще бъдат отново отворени за лекции, след като това се случи с ресторантите.
 
В момента студентите се обучават онлайн. Според заповедта на здравния министър са разрешени практическите обучения, семинарните занятия. Ректорите сами преценяват какво да бъде съотношението на присъствените и онлайн лекциите. В повечето случаи това става на ниво факултет или специалност в зависимост от спецификата на учебния план.
Още по темата
 
"Все още не можем да говорим за пълно връщане. Както виждате, няма подобряване на ситуацията. Засега мисля, че хибридното обучение в разумно. Ректорите това са поискали, това разрешава и заповедта на министъра на здравеопазването", каза образователният министър Красимир Вълчев.  
 
Според него студентите са с изградени навици за учене, за разлика от малките ученици. Това им позволява ефективно провеждане на онлайн обучението.
 
"Във всеки един момент обаче има риск от влошаване на епидемичната обстановка у нас. Това би довело до ограничаване на някои от дейностите", обясни Вълчев.

Коментари Напиши коментар

8

Николов

преди 7 месеца

А бе това да не е концерт по желание, Бойко защо не ме питаш дали искам да си плащам данъците или не???? Вълчев, пускай всички на училище или в аудиториите, ситуацията не се подобрява, ама само за децата, като гледам за кръчмите и курортите си е екстра, няма корона вирус!

7

Анонимен

преди 7 месеца

Абе те искат и изпити по 20 леа, ама струват над 100.Направо въобще да не учат!

6

1

преди 7 месеца

е значи ще ходят на дискотека, но в университета ги е много страх, горките. хареса им да си лежат в къщи и да се правят че учат. синът ми е 12 клас и онзи ден влизам в стаята му сутринта а той си лежи, похапва си в кревата и участва в час по физическо. егати абсурда