Снимка: БГНЕС

Въпреки че яслите, детските градини и училищата за най-малките отново отвориха врати, около 40% от родителите в Бургас продпочетоха да оставят децата си у дома. Общо 109 деца от 1 до 4 клас няма да се върнат в класните стаи и ще продължат обучението си онлайн, предава Нова тв.

Още по темата

Повечето от родителите обаче желаят синовете и дъщерите им да се завърнат изцяло към присъственото обучение. Учителите също смятат, че този вариант е за предпочитане.

Приемът на деца във всичките детски градини на територията на Община Бургас става при изключителни мерки за сигурност.

Всеки родител е длъжен да представи декларация, че детето му не е било в контакт със заразно болен през последните 14 дни. На входа на яслите и градините се мери и температурата на децата. Извършва се и дезинфекция.

Коментари Напиши коментар

24

Петя

преди 2 месеца

Прители, колеги и познати с деца се разболяха без самите те да контактуват с други хора и работейки от вкъщи. Правете си изводите, никой не обвинява децата, но това е реалността - те заразяват останалите

23

Тихонов

преди 2 месеца

Децата не разнасят заразата, престанете с това клеймосване! Всички да се връщат на училище! 7 месеца са твърде много време, това не може да продължава до безкрай! Ако на накой не му се работити като учител, да напуска!

22

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 13

Ти ли остана последният човек, който не е разбрал, че много от децата като прихванат вируса изкарват безсимптомно периода, в рамките на който заразяват хората около тях?