Снимка: БГНЕС

В отворено писмо до медиите от неформалното обединение "Учители за безопасно образование" изразяват категоричното си несъгласие за възстановяване на учебния процес от 4 януари.

Техните мотиви са, че данните от тестовете към настоящия момент не дават реална представа за броя заразени, както и че има риск от трета вълна новозаразени след масовото празнуване на Коледа и Нова година.

Още по темата

Друг мотив е липсата на висок клас предпазни средства за учителите, липсата на вентилационни системи в училищата и типичните за това време грипни вируси, съобщава БНР.

По последна информация твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират. Това обяви директорът на столичното 119-о училище СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов в предаването "Денят ON AIR".

"Причините са различни -  най-вече липса на ясна и категорична информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса кога трябва да се направи това особено за хора, които са преболедували, имат странични заболявания и са в рисковата възраст", допълни той.

Според него е необходима категорична медийна кампания в цялата страна, защото процентът на желаещите е твърде нисък.

"Много е важно сега да се реализира информираността. Всеки да вземе правилно решение за самия себе си", смята директорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase