Снимка: БСП

Депутати от БСП са готови да станат преподаватели в училищата.

Народният представител Веска Ненчева се е регистрирала в Банката с кадри за заместващи учители.

Още по темата
"Сега условията са малко променени. Това, което искахме да направим с колегите от парламентарната група на БСП като наш доброволен труд и искрена потребност да помогнем на системата, за която сме подготвени, беше присъствено обучение", каза Ненчева пред БНР, като допълни, че в системата голяма част от учителите са в предпенсионна възраст и със заболявания.

Веска Ненчева е изпратила писмо до началника на Регионалното управление на образованието в Пловдив Иванка Киркова, в което е посочила, че може да преподава в училища на територията на Карлово, Хисар и Сопот.

Ненечева има 20-годишен стаж като преподавател по български език и литература в Средно училище "Христо Проданов" в град Карлово.

Тя коментира, че е трябвало да се подготви методика за преподаване в електронна среда.

"Начинът на преподаване през електронно устройство не е само да се направи презентация, не е само да се изпратят тестове, които децата да попълнят и решат, това е съвсем друг подход през устройство, за което колегите трябва да бъдат подпомогнати", смята депутатът.

Тя изтъкна и друг проблем - липсата на устройства, за които се приема, че ученикът е длъжен да притежава.

"Чак сега по някакъв начин се говори за отпускане на 14 милиона за закупуване на компютри, което ще стане до края на учебната година", коментира Ненчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase