Последната заповед на образователния министър е класовете да се редуват по график - едни ще се учат онлайн, други - присъствено до Коледа. Цял клас от столичното 20-о училище подаде заявления за обучение в електронна среда. Желанието на децата и техните родители е да предпазят класния ръководител от заразяване с COVID-19, тъй като учителката е в рисковата група. 

"Предложих и казах да направим, така че родителите да подкрепят госпожа Койчева, много бързо се случи всичко. Трудно е в начален етап, но е много силна връзката между нея и децата. Не се съмнявам, че с начина, по който ще се работи, ще бъдат постигнати същите резултати", каза директорът на 20-о ОУ "Тодор Минков" Галина Тимова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Учителският колектив на 100% е подкрепил ситуацията. 
 
"Много са като г-жа Койчева. Децата от 3 "Б" клас от вчера са в обучение в електронна среда, работим успешно. Държа много на обратната връзка от родителите. Ще следим и ще подобряваме това обучение", добави директорът на 20-о ОУ.
 
Директори на училища и експерти от МОН предлагат маските да са задължителни в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас и препоръчителни за учениците в начален етап. 
 
"Още преди 2 седмици по време на седмичния информационен бюлетин, който представям пред родителите, повдигнах този въпрос. Имах апел към родителите да помислят за учителите. Получава се едно разделение - за кого мислим - за учениците или учителите. Нека всички се обединим, това е нещо в името на здравето. Когато учителите липсват, училището ще остане просто една сграда", добави Галина Тимова.
 
Тя отбеляза, че е сложно да се организира учебният процес, когато има липсващи учители.
 
"Имаме подкрепа от студенти по "Начална и училищна педагогика". Те са млади и контактът с децата е чудесен. Те са отлично подготвени. Промяната в обществото с навлизането на дигиталните технологии е фундаментална, учебният процес също се променя и подобряваме този процес. Вървим към една голяма трансформация в образованието, Ковид може би дори помага в този аспект", подчерта Тимова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase