Снимка: БГНЕС

Със заповед на областния управител и председател на Областния кризисен щаб Чавдар Божурски се възстановяват присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап в област Сливен, считано от 12 ноември.

Това съобщиха от Областния кризисен щаб. Дава се възможност на директорите, предвид спецификата на отделните училища, с тяхно решение да се премине към обучение от разстояние в електронна среда.

Още по темата

Общо 706 са болните с коронавирусни инфекции към момента в областта, 649 от тях са в домашна изолация и провеждат лечението си под наблюдението на личните лекари.

Останалите са хоспитализирани, сочат данните на ОД на МВР. 61 случая са диагностицирани през последното денонощие, сред тях са лекар, лаборантка и две медицински сестри, които работят в различни лечебни заведения. Карантиниран е един ученик, като контактен на по-рано установен случай.

Двама души са починали от коронавирус през последното денонощие - пациент на 72 години с придружаващо заболяване от диабет и домуващ на 61 години в Твърдица с придружаващо сърдечно-съдово заболяване.

В област Ловеч Областният кризисен щаб също взе решение за възстановяване на присъственото обучение в училище от утре.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 месеца

Какво целят в крайна сметка, уж зараза, уж опасно, уж всички ще умрем ако не пазим дистанция а сега айде учениците на куп.. като още от 15ти септември беше ясно, че от там ще тръгне всичко, както други години грипа.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Чавдар Божурски да прочете новата заповед на МЗ!

4

Аз

преди 3 месеца

Това са тоталния убийци, треперещи за местата си.