Снимка: БГНЕС
"За учениците имам информация от това, което слушам. Мога да говоря за университетите - мисля, че онлайн обучението повиши качеството на образователния процес". Това каза в ефира на bTV бившият министър на образованието Сергей Игнатов. В момента той е ректор на университет във Вилнюс.
 
"Стигна се до парадокса да имаме почти 100% присъствие на студентите. Повиши и дисциплината на преподавателите - преди можеше да кажеш, "колеги, хайде да отидем да пием кафе и там да продължим", Сега не можеш", уточни той. 
 
Той е на мнение, че онлайн обучението не е бъдещето.
 
"Човекът е обществено животно и когато отпадне общественият елемент, остава само животно. Животът в един университет е предимно обществен живот - има различни марки общности, спещат се на кафе, обсъждат нещо. Сега това го няма", уточни още Игнатов.
 
Според него догодина през пролетта ситуацията около коронавируса ще се изясни и успокои.
 
"Мисля, че през пролетта ще запомнат да се изясняват. Не е възможно да държиш в планетарен мащаб цялото население в условията на едно комунистическо общество - има такова световно усещане. Мисля, че науката ще се справи с него или ще свикнем с него", смята Сергей Игнатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase