Снимка: БГНЕС
От днес до 3 септември (включително) могат да се подават документи за прием на магистри в Университета за национално и световно стопанство, съобщават от там, предаде в. Монитор. Кандидатстването за всички специалности става с конкурс по документи и/или с приемен изпит в електронен формат (тест или есе).
 
През новата учебна година УНСС ще предлага магистърски програми за близо 90 специалности, които са от пет професионални направления в редовна и дистанционна форма и с продължителност два, три и четири семестъра.
 
Новите магистърски програми са девет: „Макроикономически политики и пазари“, „Приложна икономика и финанси“, „Управленско консултиране“, „Консултиране и проектиране в малките и средните предприятия“, „Анализ на данни със специализиран софтуер“, „Големи данни и изкуствен интелект“, „Международен бизнес и управление“ с преподаване на английски език (дуална магистърска специалност на УНСС и Шанхайския университет ‚Джао Тонг“, която е с продължителност четири семестъра, като през първите два обучението е в УНСС, а през третия и четвъртия - в „Джао Тонг”), „Управление на маркетинга“ и „Управление на индустрията на гостоприемството“, които са с преподаване на английски език.
 
Специалността „Икономика на отбраната и сигурността със специализация „Ядрена сигурност“ е с преподаване на английски език, също така има интердисциплинарен характер и подготвя висококвалифициран състав за този сектор, тази есен ще приеме своя шести випуск чуждестранни и български студенти. През тази година УНСС ще обучава студенти и в дуалната магистърска специалност „Международен бизнес“ с преподаване на английски език на УНСС и Университета по международни науки в Рим, както и в другите специалности с преподаване на английски език: „Счетоводство, финансов контрол и финанси“, „Вътрешен одит“, „Финанси и счетоводство“, „Управление на веригата на доставките“, „Управление на маркетинга“ и „Дигитален маркетинг“.
 
Университетът предлага и други магистърски програми като „Бизнес администрация“ със специализация „Висш мениджмънт“ „Финансов мениджмънт“, „Икономика на човешките ресурси със специализация „Управление на човешките ресурси“, „Маркетинг“, „Рекламен мениджмънт“, „Международни икономически отношения със специализация „Управление на международни проекти“, „Управление на киберсигурността“, „Предприемачество“ със специализация „Бизнес предприемачество“, „Международно банкиране и финансови пазари“, „Публичен финансов мениджмънт“, „Политика и бизнес“, „Развитие на интелигентни градове“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase