Снимка: БГНЕС

Студентите от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ настояват за провеждане на онлайн семестриални изпити по всички дисциплини.

Още по темата

С оглед разпространението на заразата COVID-19 в страната те се обявиха твърдо против  завръщането и събирането на хиляди хора от цяла България в университетските аудитории, тъй като това ще доведе до превръщане на сградата на университета, a и на цели квартали в различни градове в страната в огнища на коронавируса.

Освен това допълнителни рискове от разпространение на заразата създава и пътуването на студентите от съответните населени места до София и обратно, както и придвижването с градския транспорт из града, смятат студентите.

Нито един университет в страната, още по-малко Софийският университет „Св. Климент Охридски“, не е подготвен за провеждане на присъствени семестриални изпити в аудиториите, защото не е възможно да се избегне струпването на много хора на едно място – дори такива условия да бъдат създадени в самите аудитории, то никой не може да гарантира, че ще се предотврати струпването на стотици студенти пред съответната аудитория и в коридорите на университета, опасяват се те.Според тях СУ „Св. Климент Охридски“ е напълно технически обезпечен да проведе онлайн семестриални изпити по същия начин, по който цял семестър успешно се провеждат онлайн занятия, колоквиуми и други форми на проверка на знанията на студентите – например в различни онлайн платформи като Moodle, Zoom и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase