Учителка от столичното 19-о училище "Елин Пелин" алармира пред Bulgaria ON AIR за оказване на натиск, психически тормоз, принудителен отпуск и връчването на констативен протокол за дисциплинарното ѝ уволнение от директора на учебното заведение.

От три години Снежанка Христова е учител в столичното 19-о средно училище. Заради извънредното положение изявява желание да обучава своите ученици чрез онлайн платформата, препоръчана от образователното министерство.

"След 2 седмици молби и 7 писма аз се сдобих освен с акаунтите и със заповед за принудителен годишен отпуск поради намаляване обема на работата", споделя тя.

Два дни по-късно е прекъснат и достъпът ѝ до електронния дневник, което възпрепятства и нанасянето на оценките на учениците от 9 до 12 клас. След няколко дни учителката получава и друга новина от директора - констативен протокол за иницииране на дисциплинарно уволнение.

Директорът на столичното 19-то училище Клара Арабаджиева се въздържа от коментар до изясняване на ситуацията. По нейни думи в момента тече дисциплинарно производство за грубо нарушаване на Кодекса на труда и етичните норми на поведение, както и нарушаване на учителските ѝ задължения.

Именно тези нарушения са довели и до действията спрямо нея, обясняват от ръководството на училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase