Снимка: ВВВУ "Георги Бенковски"

Новото висше авиационно училище край Плевен обяви възможност да кандидатстване онлайн и удължи ранния прием за курсанти и за цивилни студенти, съобщиха от висшето учебно заведение.

В съответствие с извънредното положение и големия интерес от страна на младежите към приемната кампания на Висшето военновъздушно училище /ВВВУ/ "Георги Бенковски", ранният прием се удължава до 29 май.

Кандидатите могат да подават документи чрез сайта на училището в рубриките "електронно кандидатстване за курсант" и "електронно кандидатстване за студент".

В този период ще бъдат проведени общообразователният тест, тестът по английски език и проверката на психо-физиологическите качества на кандидатите за курсанти, пише БТА.

След края на карантинния период кандидатстващите за курсанти ще положат изпит за физическа годност и ще преминат медицински прегледи.

За учебната 2020/2021 ВВВУ "Георги Бенковски" ще приеме студенти по следните специалности: Авиационна техника и технологии; Автоматика, информационна и управляваща техника; Авиационна електроника; Авиационни електронни системи за управление на въздушното движение. Регистрационна форма за онлайн кандидатстване за студент можете да намерите на адрес: https://www.af-acad.bg/specialiЕ/ candidates/register-student.

Кандидатите за курсанти могат да направят избор от следните специализации: Летец-пилот; Ръководител на полети (Щурман-управление на въздушното движение); Летателни апарати и авиационни двигатели; Летищно осигуряване; Авиационно въоръжение; Навигационни, комуникационни и информационни системи.
Повече информация има на уеб-сайт: https://www.af-acad.bg.

В скоро време новото висше авиоучилище се очаква да има учебна база в Плевен. Предстои Общинският съвет да разгледа искане на ректора, бриг.ген. Юлиян Радойски, за безвъзмездно предоставяне сграда на бивше училище в областния град за нуждите на ВВВУ "Г.Бенковски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase