Архив: Булфото

Софийският университет (СУ) "Св. Климент Охридски" обяви допълнителен прием за 1280 незаети места след вече приключилото класиране на три етапа в Алма Матер, съобщиха от учебното заведение.

По данни СУ 800 са незаетите места в почти всички специалности, субсидирани от държавата. Свободни бройки има в много от западните и славянските филологии, история, археология, география, точните науки - математика, физика, химия, биология. Има незаети места във всички дисциплини с педагогически профил.

15 души редовно обучение се търсят за спецалността "Българска филология", 14 места са вакантни за "Френска филология", 8 - за "Испанска филология", за "История" се търсят 21 души за редовно обучение и 12 за задочно....

СУ търси и 30 кандидати за редовно обучение в специалността "Медицина", 18 души за задочно обучение - в "Математика и информатика".

Обявен е допълнителен прием и за 480 за специалности срещу заплащане от страна на студентите.

От СУ уточняват, че могат да се явят кандидати, които са участвали в класиранията досега, но не са приети, както и кандидати, които не са участвали досега в кандидатстудентската кампания на Университета.

Може да се кандидатства и с резултат от успешно положен изпит в друго висше училище, допълват от СУ.

На 14 септември 2019 г. ще се проведат допълнителни изпити по физика и по теология.

Срокът за подаване на документи за участие в допълнителния прием е от 9 до 13 септември.

Класирането ще бъде обявено на 17 септември, а записването ще бъде от 18 до 20 септември.

От над 7100 кандидати, подали документи за прием в най-старото висше училище, записаните към днешна дата новоприети студенти са близо 4600.

Изцяло запълнени са местата, субсидирани от държавата, за специалностите: "Психология“, "Английска филология“, "Китаистика“, "Японистика“, "Южна, Източна и Югоизточна Азия“, "Компютърни науки“, "Софтуерно инженерство“, "Информационни системи“, "Туризъм“, "Право“ (редовна форма), "Международни отношения“, "Комуникационен мениджмънт“, "Музикални медийни технологии и тонрежисура“, "Графичен дизайн“, "Физическо възпитание и спорт“, "Икономика и финанси“, "Стопанско управление“, "Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език), "Журналистика“, "Връзки с обществеността“, "Книгоиздаване“, допълват от СУ.

Целият списък с обявените свободни места в СУ вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase