Снимка: архив, БулФото

3 906 новоприети студенти са се записали след първото и второто класиране в Софийския университет. 23 от тях са лауреати от национални и международни състезания и олимпиади, съобщиха от ВУЗ-а.

В третия етап на класирането са приети 940 студенти. От изчакващите 699 по-добро класиране след първите два етапа 207 души са класирани в по-желани специалности, а 492 са останали на същите позиции. На третия етап са класирани нови 251 кандидати.

Запълнени след първия и втория етап на класирането са специалностите „Психология“, „Публична администрация“, „Публични информационни системи“, „Английска филология“, „Арабистика“, „Китаистика“, „Японистика“, „Южна, Източна и Югоизточна Азия“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информационни системи“, „Компютърно инженерство“, „Туризъм“, „Право“ (редовна форма), „Международни отношения“, „Комуникационен мениджмънт“, „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, „Графичен дизайн“, „Физическо възпитание и спорт“.

Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено в периода 24 – 26 юли 2019 г. включително.

7 148 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище.

Най-много кандидат-студенти са поискали да следват „Психология“, следвана от „Софтуерно инженерство“ и „Право“. На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Фармация“, „Комуникационен мениджмънт“, „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Журналистика“ и „Медицина“.