Снимка: Кадър Нова тв

Баща на първокласник заплашва преподавателите от столичното 51-во училище "Елисавета Багряна".

Преди дни училището осъмна облепено със заплашителни бележки и плакати с послания срещу ръководството.
Действията му бяха заснети от охранителните камери.

Причината - твърди, че неговото дете е жертва на лошо отношение от страна на учителите, обвинява училището и в лошо управление.

Действията му не спират дотук, оказва се, че той е изпратил писма на електронната пощата на директора Асен Александров с нови лозунги, които се заканва да разлепи: "Да изчистим боклука за един ден", "Да спасим 51 училище на 40-ти километър". 

В отговор на това ръководството на училището, учители и родители на учениците се събраха на протест.

"Досега сме получили от г-н Димитров около двайсетина писма”, казва директорът на училището Асен Александров пред Нова тв.

По думите му бащата и преди е разлепвал в квартала своите искания и е свикнал така да получава това, което иска.

"Не му харесваха правилата за прием в първи клас – разлепи целия квартал и приеха детето му. Не му харесваха правилата за прием в детска градина – разлепи цялата детска градина и приеха детето му”, коментира още Александров.

Той допълни, че въпросният баща е поискал детето му да бъде преместено в друга занималня.

"Преместихме го, макар че 10 години не се е случвало такова нещо", призна директорът на училището.

Новото искане на бащата е да бъде уволнена учителка, която е направила забележки на детето му. Бащата твърди, че е упражняван психически тормоз върху детето му.

Според Александров родителят е недоволен, че е учителката пише забележки в електронния дневник и иска да бъде уволнена.

"Не е имало такъв тормоз, по-скоро имаше тормоз, упражняван от детето му върху другите деца. Ние отговаряме за здравето и живота на всички, затова наша отговорност и дълг е да се съобразяваме и с това изискване. Притеснявам се за себе си и за колегите си. Нечовешко е да се отправят такива заплахи”, каза учителката Кожухарова, срещу която е искането на бащата.

Директорът на училището обясни, че е говорил с родителя. Били са извършени и проверки от различни институции като Регионалният инспекторат по образованието е препоръчал да се предостави подкрепа от психолог на детето.

Тя обаче е била отказана от бащата, твърди Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase