Снимка: Pixabay

1071 училища и детски градини са в грипна ваканция. Днес стана ясно, че в различни градове в страната заради усложнения от грип са починали няколко души.

Още по темата
"В 13 области има грипна ваканция. От утре в Сливен и Хасково също ще има грипна ваканция. Следи се броят на заболелите в София", увери в предаването “Директно” по телевизия Bulgaria ON AIR на зам. – министърът на образованието Таня Михайлова.

Тя допълни, че грипна ваканция винаги е имало и учителите са подготвени и знаят какво да правят.

"В тези месеци винаги има грипна епидемия. Преструктурирането на материала е решение на самия преподавател така, че това да бъде най-добрият вариант за самите ученици - да не загубят от предвидения материал, но също така да не се обединяват уроци и теми механично, за да се каже, че са били усвоени", коментира още Таня Михайлова.

Тя увери още, че учебният срок ще приключи навреме и не се коментира отучване през уикендите.

Нова реформа предстои да се случи в българските учебни заведения. Първата и втората смяна в училище отиват в историята. Планира се поетапното преминаване към едносменен режим в учебните заведения, който според образователния министър Красимир Вълчев ще се случи в рамките на 9-10 години в големите градове.

Преходът, обаче, може би ще се случи трудно, а освен това ще струва и голяма сума пари, а освен това ще отнеме и много време, тъй като ще е необходимо изграждането на нови учебни заведения.

От образователното министерство обаче смятат, че тази мярка ще намали процента на отпадналите от системата деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase