Снимка: Pixabay

Видео 22.01.2019

Грипната ваканция няма да попречи, няма да се отучва

1071 училища и детски градини са в грипна ваканция. Днес стана ясно, че в различни градове в страната заради усложнения от грип са починали няколко души.
Още по темата
"В 13 области има грипна ваканция. От утре в Сливен и Хасково също ще има грипна ваканция. Следи се броят на заболелите в София", увери в предаването “Директно” по телевизия Bulgaria ON AIR на зам. – министърът на образованието Таня Михайлова.

Тя допълни, че грипна ваканция винаги е имало и учителите са подготвени и знаят какво да правят.

"В тези месеци винаги има грипна епидемия. Преструктурирането на материала е решение на самия преподавател така, че това да бъде най-добрият вариант за самите ученици - да не загубят от предвидения материал, но също така да не се обединяват уроци и теми механично, за да се каже, че са били усвоени", коментира още Таня Михайлова.

Тя увери още, че учебният срок ще приключи навреме и не се коментира отучване през уикендите.

Нова реформа предстои да се случи в българските учебни заведения. Първата и втората смяна в училище отиват в историята. Планира се поетапното преминаване към едносменен режим в учебните заведения, който според образователния министър Красимир Вълчев ще се случи в рамките на 9-10 години в големите градове.

Преходът, обаче, може би ще се случи трудно, а освен това ще струва и голяма сума пари, а освен това ще отнеме и много време, тъй като ще е необходимо изграждането на нови учебни заведения.

От образователното министерство обаче смятат, че тази мярка ще намали процента на отпадналите от системата деца.

Коментари Напиши коментар

10

futurehealth

преди 5 месеца

Учениците и учителите живот си живят!

9

тя

преди 5 месеца

То пък едно учене пада Учителите са по-скоро пъдари на т н ученици!

8

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен4

Като бях ученик имах 5 неизвинени отсъствия за годината и когато майка ми каза на баща ми, той се обърна към мен и каза:
- Ееее, ма к'во си напраил ти бе?Ти не си ходил на училище!
И после ме наби.
Възпитан от комунягите военен.Какво да се очаква от такъв?