Архив: Булфото

В 465 училища и детски градини днес, 18 януари, са преустановени учебните занятия, съобщи Министерството на образованието и науката.

Най-много училища не учат днес в Бургаска област - 137, в област Стара Загора - 120 училища, и в област Шумен - 65 училища. В област Ямбол от днес до 23 януари в 43 училища е обявена грипна ваканция. В 40 училища в област Перник и в 38 училища в област Варна не учат по предписание на РЗИ. В 18 училища в община Силистра също няма учебни занятия.

В едно училище в област Кърджали - Средното училище "Никола Й. Вапцаров" в село Бенковски, и в едно в област Пловдив - Основното училище "Христо Ботев" в село Поповица, също няма занятия. В София-град няма да учат само в 95-о Средно училище "Проф. Иван Шишманов" заради авария в отоплителната система. В детската градина "Детелина" в село Черно поле, Видинска област, продължава да няма занятия.

Удължена е грипната ваканция за учениците в област Бургас, реши на заседание днес в Бургас Регионалният щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания. Училищата ще останат затворени на 21 и 22 януари. Основание за продължаване на грипната ваканция дава статистиката на заболелите, която показва значително увеличение спрямо предната седмица. Най-засегнати са децата от 0 до 4 години. Напливът на пациенти е голям в Белодробната и в педиатриите на останалите болници в Бургас. На 23 януари учениците трябва да влязат в класните стаи, но епидемията остава до следващия петък. 386 са заболелите през последните четири дни.

Подобна е и ситуацията в Старозагорска област. Грипната ваканция в областта се удължава с още два дни - 21 и 22 януари, информира д-р Златина Нанева, директор на РЗИ в Стара Загора.

Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания през периода 14-17 януари е нараснала и се очаква да достигне стойности около 300 на 10 000 население.

Коментари Напиши коментар

3

з

преди 5 месеца

хайде сега пик-а на антибиотиците оборот да има

2

Анонимен

преди 5 месеца

Яжте по малко за да си вземете ваксини за децата. Нали не искахте ваксини от Турция.

1

Анонимен

преди 5 месеца

Auuuuu....kak li sa bulgarisgan granicharite ot selo shipka, kokiche, minzuhar, lebed, gazichene, atia, aytoz, naftovo, rusalsko, beden, prashka chuka, kaloiani, boliarci, general geshev, polkovnik severinov, majorujenov, efreitor paketovo?