Снимка: pexels.com

Образованието – такова, каквото не познаваме добре, но което показва истинските възможности за учене и развитие обединява над 30 институции и организации от различни сектори. Инициативата е "Неформалното образование" и може да проследим темите между 3-и и 5-и ноември.

Събитието включва три паралелни събития, които ще ситуарит програмата в  СУ "Свети Климент Охридски"  към Факултета по педагогика, в музея "Земята и хората" и ще бъде представено новото академично издание "Антология неформално образование".

В музея "Земята и хората" в трите дни ще има събития, посветени на семейството (4 ноември), на училището (5 ноември) и на младите хора (6 ноември).

От 10:00 до 18:00 часа в първия ден там ще бъдат разположени тематични щандове, в които желаещи могат да участват в работилници и ателиета, както и да се насладят на разнообразни пърформънси и демонстрации в музея. Организаторите обещават и интерактивни занимания за децата и техните родители.

Сред богата палитра от информационни и обучителни сесии за треньори, ментори на неформални образователни програми ще се озовем на 5 ноември. От 9:30 ч. в Нова конферентна зала на Софийския университет започва и пленарната сесия на конференцията, в която гост-лектори са проф. Алън Роджърс и проф. Майкъл Осбърн (Великобритания), проф. Рене Кларихс (Холандия) и проф. Силвия Николаева (България).

От 17:30 часа в нова конферентна зала на Ректората ще бъде представена и новоизлязлата "Антология Неформално образование“. В своите над 850 страници изданието обединява исторически извори, оригинални и вече публикувани текстове на над 60 български и чуждестранни автори - изследователи, водещи практици, докторанти, общественици.

6-ти ноември е младежкият ден на Дните на неформалното образование в музея. Негови домакини са младежки и бизнес организации, които развиват свои оригинални обучителни и квалификационни дейности.

В програмата на конференцията за деня включени мобилни учебни визити за запознаване с 11 иновативни образователни практики в град София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase