Полицията и Регионалното управление по образованието в Стара Загора разследват инцидент в основното училище в село Калояновец, при който се стигна до вербална и физическа агресия между родители на ученик и неговата учителка.

Преподавателката Весела Тодорова напусна работа, след като се оплака, че е била удряна и заплашвана. Коренно противоположна е версията на разневения баща на детето, което не било пуснато да пие вода.

Директорът на училището Христо Белчев разказа пред Bulgaria ON AIR, че детето е било видимо разстроено след инцидента. Той го е попитал какво се е случило, но не е получил отговор.

Още по темата

"Видях как бащата идва с голяма агресия, успях да го спра и да предотвратя по-сериозни ексцесии. Извиках г-жа Тодорова да ми обясни какво е станало. Не пожела да дойде при мен и каза, че ще си подаде молбата за напускане", обясни директорът Белчев.

"Колегите не са били преки свидетели и не могат да твърдят дали е имало физическа разправа между страните. Ще извършим проверка в училището. Поканих при мен г-жа Тодорова, нямахме много време да разговаряме подробно. Води се досъдебно производство", сподели директорът на Регионалния инспекторат в Стара Загора Татяна Димитрова.

Говорителят на полицията в Стара Загора старши инспектор Ивелин Иванов съобщи, че в МВР са получени два сигнала, като първият е от бащата на детето. По-късно през деня възпитателката също подава жалба. Според нея е била блъскана от родителите на детето.

"Помолих Весела Тодорова да дойде, за да смъкнем малко напрежението. Тя сподели, че майката е влязла при нея в класната стая, блъснала я е и след това и детето я е ударило. Усетих голяма обида в учителката. За мен е категорично, че в българското училище подобни неща не трябва да се случват", коментира случая зам.-кметът по хуманитарните дейности в старозагорската община Иванка Сотирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase