Архив: Булфото

Видео 12.09.2018

Цивилни полицаи до учениците в първия учебен ден

Освен униформени полицаи, учениците ще бъдат охранявани и от цивилни служители на МВР по време на първия учебен ден, обяви на брифинг в ГД "Национална полиция" главен инспектор Георги Георгиев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Той каза още, че ще зачестят и проверките по питейни и увеселителни заведения за това дали се допускат в тях ученици след 22 ч. и дали се продават алкохол и цигари на непълнолетн лица.

Проведени са били срещи на национално ниво между МВР и фирмите, които охраняват училища и детски градини, както и с техните директори.

Борислав Муеров - началник на "Охранителна полиция" към СДВР, коментира, че ще се засили контролът и наблюдението във връзка с разпространението на наркотици около училищата.

Ще се увеличи и полицейското присъствие в районите около тях, допълва БТА.


 

Коментари Напиши коментар

10

Reziltat

преди 7 месеца

Chudesno....i po edin jandarmerist do vseki bg roditel ot bg betonni panelnk kletki - da raboti seki den za bg minimal zaplata i da si plasta 20 procenta dedese ot bg minimal zaplata na teroristite bg darjavni centralni administratori, ta da odat na spa rahat i po svetovni razhodki tu tuk tu tam...dokato im mine mandata...pod zlatnata koronka s plusovete...

9

Пламен Василев

преди 7 месеца

Защо през, Комунизма нямаше полицаи ,до учениците, бяхме весели щастливи, всички носехме цветя, за учителите. А сега нали всичко е наред спокойно е. Защо полицията ще охранява учениците? От кого ще ги охранява полицията????

8

Иван

преди 7 месеца

Аз мисля, че няма контрол на пътното движение у нас! Просто никакъв! Велика идея е един ден да си пазим децата в УЧИЛИЩЕ, и един ден МВР да "контролира" разпространението на наркотици около училищата. Но нека погледнем реално-колко са жертвите в училищата увредени или починали от наркотици и колко деца са станали жертва на МПС по улиците или катастрофи когато са били в автомобил с родителите си? Добре ще бъде ако реално се анализират опасностите и да не се правят ПИАР акции, които са глупави