Кадър: Bulgaria ON AIR

За съжаление България все по-бързо се превръща в страна на неграмотни хора, а за това говорят не само данни на Евростат. 14% от учениците са отпаднали преждевременно от системата през 2016 г.

Защо в България неграмотните растат и кой е виновен - коментар в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR на Александър Кръстев от сайта "Аз чета".

"Усилието, което се изисква от човек, за да смени езика, е буквално натискане на два бутона. Трябва да сме много по-внимателни с езика. От години се знае, че начинът, по който говорим, предопределя и една нация", коментира Александър Кръстев.

Той каза също, че през следващите няколко години предстои млади учители да влязат в системата, които с нови усилия да се борят с растящата неграмотност.

Съвсем скоро ще бие първият училищен звънец за учебната 2018-2019 г., а с това пък и отново ще се заговори за това колко тежки са ученическите раници.

Ще дойде ли ерата на електронните учебници и какъв ще бъде ефектът по отношение на грамотността - гледайте в предаването. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase