До 20 септември студенти, които искат да се специализират професионално в сферата на финансите, могат да се включат в конкурса "Академия за финансови анализатори" на Investor.bg и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Двамата победители ще получат пълни стипендии за обучение в магистърска програма "Финанси" на ВУЗФ, стаж по време на следването си, както и възможност за работа в единствената бизнес телевизия у нас – Bloomberg TV Bulgaria, както и в Investor.bg.

Кандидатите трябва да изпратят кратки анализи до 2 страници по актуални финансови теми, като най-добрите от тях ще бъдат поканени на финално интервю с главните редактори на медиите и представител на ВУЗФ, които ще определят и победителите.

В конкурса могат да участват студенти в 4 курс или дипломирани бакалаври от всички специалности и университети в страната и чужбина, с общ успех над 4.50. Победителите ще могат да започнат следването си още тази есен.

Темите, между които участниците могат да избират да разработят, са:

-     Какъв ще бъде ефектът върху българската икономика от евентуална търговска война в световен мащаб?

-     Какви биха били позитивите и негативите от влизането на България в Еврозоната?

-     Кои са основните фактори, които влияят върху движението на капиталовите пазари през 2018 година?

Кампанията "Академия за финансови анализатори" се реализира с медийното партньорство на Bloomberg TV Bulgaria. Целта на образователния проект е да инвестира в изграждане на млади специалисти, които да разчитат и анализират важната информация за финансовите и капиталовите пазари по света, както и да представят на аудиторията новините още в техния зародиш. Кандидадите трябва да изпратят кратките разработки до 20 септември на info@investor.bg

Коментари Напиши коментар