Архив: Булфото

Първият зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас на 21 май ще се състои в 651 училища, в над 4200 класни стаи, като в него ще участват 10 100 квестори. Това съобщи на пресконференция заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Вторият задължителен държавен зрелостен изпит по различни предмети в 12-и клас е на 23 май.

Михайлова обясни, че в правилата за информационна сигурност, които са разпространени до всички образователни институции, в които ще има матури, е заложено видеонаблюдението в училищата.

На въпрос "има ли опасност от изтичане на отговорите на матурите", заместник-министър Михайлова отговори: "Взимаме всички мерки, така че на следващата година, да няма такива въпроси".

В системата на образованието има толкова много хора и разчитаме на всички учители, които са ангажирани с организирането на матурите, заяви Михайлова, цитирана от БТА.

Тя припомни, че миналата година имаше най-малко анулирани писмени работи на зрелостници на матурите в 12-и клас, тъй като беше въведено изпитите да са на модули. И сега запазваме времето за модулите на държавните зрелостни изпити, като природните науки и математиката са в два модула, при английския език и при географията и икономиката - вторият и третият модул са с различна продължителност от всички останали предмети, обясни заместник-министър Михайлова.
 

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 9 месеца

До 1: Изпитите на 7 и 12 клас са на едни и същи дати - както всяка година

1

Дедо

преди 9 месеца

12 или 7 клас са това????дъщеря ми е 7 и точно тези са й датите...какво става???