Снимка: архив Булфото

В Деня на народните будители столичният кмет Йорданка Фандъкова се обърна към учителите и им благодари за любовта, търпението и отговорността, с която възпитават децата.

"Индивидуалното израстване на всеки ученик е свързано с вашето себеотрицание и любов", каза тя на церемония пред храм "Свети Седмочисленици", предаде "Фокус".

"Вие сте днешните будители, които ежедневно дават знания на децата ни, запалват в тях огънчето на търсенето, на съмнението, вярата, откривателството и истината. Използвам случая да ви благодаря от сърце за любовта, търпението и отговорността, с която възпитавате и обучавате нашите деца в едно нелеко време", посочи Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ в днешно време предизвикателствата, които стоят пред българския учител, са изключително много.

"От учителя се изисква отлична педагогическа и професионална подготовка, умения на психолог и медиатор. Учителят е човек, който използва новите технологии, познава отлично своите ученици и умее да общува еднакво добре с тях на различни теми както в клас, така и в социалните мрежи", заяви Фандъкова

Тя пожела на училитете добро здраве, сили, желание и любов.

"Надявам се, че с усилията, които се полагат, трудът ви ще бъде все по-забелязан и оценен от обществото", каза още Фандъкова.

Тя се обърна към децата с пожелания да вярват на своите учители и да знаят, че само знанието ги прави свободни.

"Скъпи деца, всичко, което правим днес, е за вас. Радвам се, че тази прекрасна градина пред храма "Св. Седмочисленици" е толкова пъстра днес от вашите усмивки и костюми. Вашите таланти няма как да бъдат открити и развити без любовта и труда на вашите учители", каза още Фандъкова.

"В днешния труден ден, когато знанието идва отвсякъде, чрез социалните мрежи знайте, че не всяко знание може да бъде прието с лека ръка. Трябва да има човек, който да ни насочва и да показва и това е учителят", добави Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase