Край на огромните опашки за настаняване в общежитията на СУ. Новата система, въведена от тази година, улеснява студентите.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитов провери каква е ситуацията в столичния студентски град, където през изминалите години обикновено ставахме свидетели на огромни редици и чакане от минимум 6-7 часа за записване.

От миналата 2016 година обаче ситуацията е различна. Студентите от първи курс в Софийския университет "Св. Климент Охридски" се записват в предварително определен за техния факултет ден. По този начин процедурата отнема доста по-малко.

"Тъй като опитът ни беше успешен пробвахме да направим същото и със студентите от горните курсове тази година. Оказа се, че хората имат желание да избегнат чакането и са организирани", посочи пред Bulgaria ON AIR председателят на комисията по настаняване към СУ Mира Николова.

Ако студентите изпуснат датата за настаняване на техния факултет, ще имат възможност да се запишат в друг, определен за това ден. Ако и тогава не успеят обаче губят мястото си в студентско общежитие.

"Тъй като има хора, които по уважителни причини не са успели да дойдат в посочените дни, могат да подадат молба към комисията по настаняване, която ще бъде разгледана", допълни още Мира Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase